Yazar "Koç, Erdoğan" için listeleme
-
Are internship programs encouraging or discouraging?-A viewpoint of tourism and hospitality students in Turkey
Koç, Erdoğan; Yumuşak, Sedat; Uluköy, Metin; Kılıç, Recep; Toptaş, Aytaç (Elsevier Sci Ltd, 2014)This study aims to explore the views of tourism and hospitality students' of summer internship programs they participate. The results of the survey received from 603 students across Turkey reveal that after their internship ... -
Bankacılık sektöründe hizmet hatası
Şeker, Sait Tahir (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Bankacılık faaliyetleri içerisinde bulunmak her toplumun her kesimi için kaçınılmaz bir durum halini almıştır. Her yaş grubu, meslek ve toplumun her kesiminden birey gerek isteyerek gerekse istemeden bir zaman kendini bu ... -
Bankacılık sektöründe hizmet hatası ve hizmet telafisi
Bozkaya, Tuğça Akgöz (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)Hizmet sektörünün alt kolu olan bankacılık sektörü, hizmet sektörünün gelişmesiyle paralel gelişmiş ve son yıllarda çok hızlı bir ivme yakalamıştır. Kusursuz işleyen sistemler üzerine kurulmak istensede, bankacılık sektöründe ... -
Emniyet hizmetlerinde iletişimin hizmet kalitesi geliştirmedeki yeri ve önemi
Özeken, Begüm (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Hizmet sektörünün içinde yer alan emniyet hizmetleri veya başka bir deyişle güvenlik ihtiyacının giderilmesi hizmetlerini sunan ve İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlardan olan Türk Polis Teşkilatı, son yıllarda Avrupa ... -
Employee attractiveness and customers' service failure perceptions
Villi, Bilge; Koç, Erdoğan (Routledge Journals, 2018)This study aims to explore how hotel customers in Turkey respond to service failures when the service personnel they interact with are attractive or not. Based on 239 scenario-based surveys, it is established that customers ... -
Food tourism: A practical marketing guide
Koç, Erdoğan (Pergamon-Elsevier Science Ltd, 2015)This book is a new welcome addition to food tourism practice and literature. The book has ten sec-tions, divided into four parts. In the first part, the authors present an introductory chapter followed bya chapter titled ... -
Hizmet hatalarında müşteri katılımının atfetmeye etkisinin duygusal zeka ve içsel kontrol odağı perspektifinden incelenmesi
Villi, Bilge (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Bu çalışmada, konaklama hizmetlerinde hizmet sunumuna katılan müşterilerin hizmet hatası ile karşılaştıklarında atfetme eğilimlerinin ne olacağının belirlenmesi ve müşteri katılımının atfetmeye etkisinin duygusal zeka ve ... -
Inversionary and liminoidal consumption: Gluttony on holidays and obesity
Koç, Erdoğan (Routledge, 2013)This study aims to explore gluttony as a liminoidal and inversionary form of behavior on all-inclusive holidays and its possible relationship with obesity. The study particularly looks at tourists' attitudes toward food ... -
Inversionary and liminoidal consumption: Gluttony on holidays and obesity
Koç, Erdoğan (Routledge Journals, 2013)This study aims to explore gluttony as a liminoidal and inversionary form of behavior on all-inclusive holidays and its possible relationship with obesity. The study particularly looks at tourists' attitudes toward food ... -
Power distance and its implications for upward communication and empowerment: Crisis management and recovery in hospitality services
Koç, Erdoğan (Routledge Journals, 2013)This study explores the influence of power distance in a relatively high power distance culture (Turkish) and a relatively low power distance culture (British) from the viewpoint of the expressions used by subordinates ... -
Psychoneurobiochemistry of tourism marketing
Koç, Erdoğan; Boz, Hakan (Elsevier Sci Ltd, 2014)This study offers a unique approach to consumer/tourist behaviour called psychoneurobiochemistry and aims to explore the possible and potential influences of psychoneurobiochemical factors on tourism marketing. The study ... -
Transformation of tourism and hospitality customers’ perception of risk and customers’ needs for control
Koç, Erdoğan; Villi, Bilge (Yusuf Karakuş, 2021)Although tourism and hospitality have transformed to be much safer activities compared with the past with the developments in transportation and information technologies, they still involve many risks. This review paper ... -
Triangulation in tourism research: A bibliometric study of top three tourism journals
Koç, Erdoğan; Boz, Hakan (Elsevier, 2014)This bibliometric study explores the extent of the use of triangulation as a research method/strategy in research papers published in top three tourism journals (namely Annals of Tourism Research, Tourism Management and ... -
Turistik ürün satın alma karar sürecinde itkiselliğin rolü: Psikonörobiyokimyasal analiz
Boz, Hakan (Balıkesir Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Klasik iktisat teorisine göre rasyonel bir varlık olan tüketicilerin kararları da rasyoneldir. Bu bakış açısı milenyuma kadar gelen süreçte bilimsel paradigmaya hakim olmuştur. Genel olarak tüketicilerin mal veya hizmetleri ...