Yazar "Kahraman, Ayşe Gülnihal" için listeleme
-
Olguların ağız tadıyla ifadesi: Türk halk kültüründe acı, tatlı, ekşi ve tuzlu
Özdemir, Sami Sonat; Kahraman, Ayşe Gülnihal (Geleneksel Yayıncılık Ltd Stl, 2022)Acı, tatlı, ekşi ve tuzlu kavramları 4 temel tat ögesi olarak yiyeceklerin lezzetlerinin ifade edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Söz konusu kavramlara, tat öğeleri olarak sahip oldukları anlamların ötesinde, Türk halk ... -
Tabak prezantasyonunun kötü görünümlü yiyeceklerin kabulüne etkisi: Şırdan örneği
Uçuk, Ceyhun; Kahraman, Ayşe Gülnihal; Özdemir, Sami Sonat (İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Bu çalışma, görünümü sebebiyle tüketimi tercih edilmeyen yemeklerin estetik değeri bulunan sunumlar yoluyla kabulünün artırılmasını ele almaktadır. Bu kapsamda kötü görünümlü yemekleri temsilen şırdan dolması, yenilikçi ...