Yazar "Giritlioğlu, İbrahim" için listeleme
-
An evaluation of thermal hotel websites and the use/non-use of the Internet as a marketing tool by thermal hotels in Turkey
Avcıkurt, Cevdet; Giritlioğlu, İbrahim; Şahin, Seda (Academic Journals, 2011)Although a number of studies regarding internet sites relating to the tourism industry and Turkey's thermal sources have been conducted worldwide, none have been found that deal specifically with thermal hotels and their ... -
An investigation of the publication of books about tourism education in Turkey
Giritlioğlu, İbrahim; Köroğlu, Özlem; Avcıkurt, Cevdet; Köroğlu, Ahmet (Elsevier Science Bv, 2014)Tourism education has been developing in recent years along with the expanding tourism industry in Turkey. Tourism literature and published tourism lesson books have also been expanding for over twenty years. The aim of ... -
The knowledge and practice of food safety and hygiene of cookery students in Turkey
Giritlioğlu, İbrahim; Batman, Orhan; Tetik, Nuray (Elsevier Sci Ltd, 2011)The aim of this study was to assess the knowledge and practice of food safety and hygiene among students in university cookery programs in Turkey. A questionnaire was given to 82 cookery students in two vocational schools ... -
Measuring food and beverage service quality in spa hotels A case study in Balikesir, Turkey
Giritlioğlu, İbrahim; Jones, Eleri; Avcıkurt, Cevdet (Emerald Group Publishing Limited, 2014)Purpose - The aim of this study was three-fold: first, to develop an instrument to evaluate food and beverage service quality in spa hotels; second, to identify aspects of food and beverage service quality of which customers ... -
Otel işletmelerinde mutfak yönetimi ve yiyecek döngüsündeki kayıpların belirlenmesine yönelik bir araştırma
Giritlioğlu, İbrahim (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008)Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ve Yiyecek Döngüsündeki Kayıpların Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma isimli yüksek lisans tez çalışmasının amacı otel işletmeleri açısından mutfağın öneminin ortaya konulması ve bu ... -
Production of traditional Turkish mesir paste
Giritlioğlu, İbrahim; Avcıkurt, Cevdet; Savaş, Elif (WFL Publ, 2010)Known today for its healing and nutritive characteristics, mesir paste was produced for the first time in Manisa in the 16(th) century during the Ottoman era. Water, sugar, citric acid and a variety of spices are used for ... -
Turizm destinasyonlarinda gece kulüplerini ziyaret eden turistlerin tüketim alişkanliklari: Yerli genç turistler üzerine bir araştirma
Yapılan bu araştırmanın amacını turizm destinasyonlarında gece kulüplerini ziyaret eden yerli genç turistlerin, gece kulüplerini tercih nedenleriyle gece kulüplerindeki tüketim alışkanlıklarının ortaya konulması oluşturmaktadır. ... -
Yiyecek içecek bölümlerinde işgörenlerin ve müşterilerin hizmet kalitesi beklenti ve algıları: Termal otellerde bir araştırma
Giritlioğlu, İbrahim (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)Termal otellerde yiyecek içecek hizmetlerinin kalite düzeyinin, müşteriler ile birlikte işgörenler tarafından değerlendirilmesi, termal otel yöneticilerine hizmet kalitesi ile ilgili önemli bilgiler sağlamaktadır. Yapılan ... -
Yiyecek içecek bölümlerinde işgörenlerin ve müşterilerin hizmet kalitesi beklenti ve algıları: Termal otellerde bir araştırma
Giritlioğlu, İbrahim (2013)Araştırmanın Amacı: Yapılan bu araştırmanın amacını, termal otellerin yiyecek içecek bölümlerinde sunulan hizmetlerde, müşterilerin beklenti ve algılarının, işgörenler tarafından anlaşılma düzeyinin ortaya konulması ...