Yazar "Gül, Kudret" için listeleme
-
Akademik yöneticilerin yönetsel yetkinlik düzeylerinin araştırılması: Balıkesir ve Bursa'da ampirik bir çalışma
Gül, Kudret; Gül, Melike; Saatci, Gencay (2016)Üniversitelerin işlevlerini yerine getirebilmesinde üniversite yöneticilerinin sahip olduğu yetkinlikler önemli bir rol oynamaktadır. Çalışmanın ana amacı, akademik yöneticilerin yönetsel yetkinlik algısı önceliklerini ... -
Analysis of factors affecting food and beverage choices of university students: A survey in the Balikesir University
Gül, Kudret; Gül, Melike (Mehmet Dursun Erdem, 2021)Since university students are extremely sensitive to change, their food preferences and the factors affecting these preferences differ significantly. The aim of the study is to determine the perception of factors affecting ... -
Aşçılık yarışması etkinliklerinde organizasyon yeterliliği ve öğrenci kazanımları: Balıkesir Üniversitesi örneği
Gül, Kudret; Erdemir, Burak; Gül, Melike (2017)Üniversitelerin işlevlerini yerine getirebilmesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen sosyo-kültürel etkinlikler önemli bir rol oynamaktadır. Bu yaklaşımdan hareketle çalışmada, Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenen 1. Aşçılık ... -
Balıkesir ilinde kadın girişimci profili ve sorunları: yiyecek sektöründe bir uygulama
Gül, Melike; Gül, Kudret (2018)Bu çalışmanın amacı, Balıkesir ilinde yiyecek sektöründe faaliyet gösteren kadın girişimcilerin niteliklerini, genel profilini, iş kurma aşamasında ve sonrasında yaşadıkları sorunları belirlemektir. Veriler 2012-2017 yılları ... -
Destinasyon rekabetçiliğini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Ayvalık destinasyonu örneği
Gül, Melike; Gül, Kudret (2022)Bir destinasyonun rekabet gücünü etkileyen çok sayıda bileşenler olabilmektedir. Çalışmada doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler bakımından oldukça zengin olduğu düşünülen Ayvalık destinasyonunun rekabetçi özelliklerinin ... -
A dual-dialectical approach to presenteeism and absenteeism among kitchen employees
Gül, Kudret; Gül, Melike (2016)Irregularity of working hours in the tourism industry and forcing employees to work more than legal regulations that raises the problem of presenteeism in accommodation establishments. Factors that promote presenteeism and ... -
Endüstriyel yiyecek endüstrisinde tedarik zincirinde geriye doğru büyümenin maliyet etkisi
Gül, Kudret; Gül, Melike (2017)Endüstriyel yiyecek işletmeciliğinde rekabet avantajı elde edebilmek için maliyetleri bir birim dahi azaltmak oldukça önemlidir. Çalışma, endüstriyel yiyecek işletmeleri arasında geriye doğru büyümenin maliyet kazanımlarına ... -
Endüstriyel yiyecek işletmelerinde maliyet azaltıcı yeni yöntemler ve bir uygulama
Gül, Kudret; Ergün, Halil (2010)Kitle üretimi yapılan endüstriyel yiyecek piyasasında, bir isletmesinin rekabet üstünlüğü sağlamasının en önemli yolu bir birim dahi olsa üretim maliyetlerini düsürmesinden geçmektedir. Bu çalısmada, rekabetin maliyetler ... -
Fast Food restoranlarda marka değeri: Balıkesir’deki yerli ve yabancı menşeli markalara yönelik kıyaslama
Gül, Kudret; Gül, Melike (2016)Çalışmada fast food sektöründe faaliyet gösteren restoranlarda marka değerini etkileyen faktörler ile marka değeri boyutlarının yerli ve yabancı menşeli restoranlarda marka değerine etkisi incelenmiştir. Veriler Balıkesir ... -
Gastronomi ürünlerinin pazarlanmasında dijital medya kullanımı: İstanbul'a yönelik hatırlı pazarlama örneği
Barmanbay, Muhammet Can (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2024)Gastronomi ürünleri, satışa muhtaç tüm ürün ve hizmetler gibi pazarlanmaya ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde de birçok farklı yöntemle pazarlanan gastronomi ürünleri, hatırlı pazarlama alanında da sıklıkla öne çıkmaktadır. ... -
Konaklama işletmelerinde yiyecek - içecek tedarik zincirinin yapısal analizi: Antalya Kemer bölgesi örneği
Yıldız, İsmail (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Tedarik zinciri yönetimi, günümüzde pek çok işletmenin en önemli işlevlerinden biri haline gelmiştir. Konaklama işletmelerinde de durum aynıdır. Bir taraftan işletmede üretilen ürün ve hizmetlerin kalitesini yükseltirken, ... -
Konaklama sektöründe el değiştiren tesislerde yaşanan işletme sorunları ve bir uygulama
Gül, Kudret; Avcıkurt, Cevdet (2004)Konaklama sektöründe, devlet tarafından 1985-1992 yılları arasında uygulanan teşviklerin de etkisiyle bir yatırım patlaması yaşanmıştır. Ancak, 1992 yılı sonrası sektörde yaşanan darboğazların da etkisiyle, karşılaşılan ... -
Kültürel uyum yeteneğinin Türk mutfağının küreselleşme algısına etkisi
Çetinkaya, Tolga; Gül, Kudret; Can, Cansen (Rahman Temizkan, 2024)Küreselleşme sürecinin hızlanması, dünya genelinde kültürler arası etkileşimi de arttırmaktadır. Bu gelişmeler, küreselleşme sürecinde kültürler arası uyum ve yerel kültürlerin korunması kavramlarını da ortaya çıkmıştır. ... -
Muhasebe mesleği etik kuralları ve bu kuralların meslek mensuplarınca algılanışı
Ergün, Halil; Gül, Kudret (2005)Bir mesleğin saygınlık kazanabilmesinde etik kurallar önemli bir rol oynar. Diğer taraftan, ekonomik ve ticari yaşamın sağlıklı işleyebilmesi için, muhasebe mesleğine ilişkin etik kuralların oluşturulması gerekmektedir. ... -
Paket turlarda müşteri memnuniyetini arttırma aracı olarak algılanan riskin azaltılmasında turist rehberinin rolü
Asmadili, Veli Ulaş (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Turizm sektöründe müşteri memnuniyeti sağlamak rekabet açısından oldukça önemlidir. Müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için uygun şartların oluşturulması gerekmektedir. Bu şartların oluşturulması için paket tur ... -
Pazar yönlülük, inovasyon yönlülük ve firma performansı ilişkisi: Ankara'da faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
Erdem, Barış; Gül, Kudret; Gül, Melike (2013)Bu araştırmada; pazar yönlülük, inovasyon yönlülük ve firma performansı arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Örneklem olarak, Ankara'da faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı otel işletmeleri seçilmiştir. Araştırma verileri, ... -
Sürdürülebilir turizm kapsamında destinasyonların fiziksel ve psikolojik taşıma kapasitesi analizi: Pamukkale Hierapolis Ören Yeri örneği
Erdemir, Burak (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Bu çalışma, fiziksel taşıma kapasitesi ile ilişkili olarak Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde ziyaretçilerin psikolojik taşıma kapasitesi algılarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu kapsamda, destinasyonun sahip olduğu ... -
Termal tesislerde engelli erişilebilirliği ve engelli turistlere sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi: Balıkesir'deki termal tesislere yönelik araştırma
Gül, Kudret; Gül, Melike (2016)Termal turizmde engelli erişilebilirliği, termal turizmin toplum geneline yayılmasını, turizmde demografik çeşitliliğinin artmasını, turizm sezonunun uzamasını, termal turizmde fiziki ve hizmet standartlarının yükselmesini ... -
Termal turizmde müşteri memnuniyeti ve yaşam kalitesi algısı: Ankara-Kızılcahamam örneği
Yıldız, Yeşim (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Turizm sektöründe müşteri memnuniyeti sağlamak rekabet açısından oldukça önemlidir. Müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için uygun şartların oluşturulması gerekmektedir. Aynı zamanda müşteri memnuniyeti, bireylerin yaşam ... -
Ulusal mutfakların küreselleşmesi: Türk mutfağı örneği
Çetinkaya, Tolga (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2024)Bu tez çalışmasında, Türk mutfağının küresel düzeyde bilinirliği ve tercih edilirliği konusundaki potansiyeli değerlendirmek amacıyla, "Ulusal Mutfakların Küreselleşmesi: Türk Mutfağı Örneği" başlığı ile Türkiye'yi ziyaret ...