Yazar "Esenkal, Füsun" için listeleme
-
The food safety concern level of tourists that experienced ortaklar cop sis restaurants
Avcıkurt, Cevdet; Köksalanlar, Ayşen Acun; Esenkal, Füsun (International Research Publication and Journals, 2020)The aim of this study is define the food safety concern level of tourists that have experienced Ortaklar Cop Sis Restaurants. The questionnaire that prepared in this direction has been applied to 174 tourists that are ... -
Göçlerin yöresel mutfağa etkisi: Erdek örneği
Esenkal, Füsun; Doğdubay, Murat (Zekai Mete, 2018)Bu çalışmada unutulmaya yüz tutmuş göçmen mutfağının Türk mutfağına tekrar kazandırılmasının turizm açısından önemine dikkat çekilmektedir. Bu amaçla, yazın bölümünde öncelikle göçler ve Türk mutfağı arasındaki ilişkiye ... -
Kalite yönetiminde altı sigma ve otel işletmelerinde bir uygulama denemesi
Esenkal, Füsun (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006)Kalite Yönetiminde Altı Sigma ve Otel İşletmesinde Bir Uygulama Denemesi Bu çalışmanın amacı; Altı Sigma yaklaşımının kalite yönetimindeki önemini ve otel işletmelerinde nasıl uygulanabileceğini ortaya koymaktır. Bu amaçla, ... -
Katılımcılar nezdinde ulusal turizm kongreleri algısı üzerine keşifsel bir araştırma
Avcıkurt, Cevdet; Esenkal, Füsun; Köksalanlar, Ayşen Acun; Ergülen, Selen Çakmakyapan (Detay Yayıncılık, 2015)Keşifsel türde tasarlanan bu çalışma ile; Türkiye'deki ulusal turizm kongrelerine katılan katılımcıların, ulusal turizm kongrelerine katılma nedenlerini, kongrede yaşadıkları ya da gözlemledikleri sıkıntıları ve bu sıkıntılara ... -
Turizm destinasyonlarının markalaşamaması: Erdek örneği
Esenkal, Füsun; Avcıkurt, Cevdet; Hacıoğlu, Necdet (Detay Yayıncılık, 2020)Bu çalışmada turizm destinasyonlarının markalaşamama nedenleri, Erdek ilçesi örneği ile ortaya konmuştur. Bu kapsamda, çalışmanın yazın bölümünde, markalaşma ve markalaşamama kavramları anlatılmıştır. Çalışmanın ...