Yazar "Dinç, Yakup" için listeleme
-
Endüstri 4.0’ın yiyecek içecek endüstrisine bir yansıması olarak bulut mutfaklar (Kavramsal bir analiz)
Süzer, Özkan; Uçuk, Ceyhun; Doğdubay, Murat; Dinç, Yakup (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Tarihsel süreçte küresel ve yerel anlamda çeşitli gelişmeler yaşanmakta, bu gelişmeler endüstriyel ve sosyal hayatı çeşitli yönlerden dönüştürmektedir. 1. Endüstri devrimi ile hız kazanan bu değişim nihayetinde Endüstri ... -
Gastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırma
Bu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli ... -
Özel gün yemeklerinin somut olmayan kültürel miras kapsamında değerlendirilmesi
Sarıoğlan, Mehmet; Sezen, Talha Serdar; Dinç, Yakup (İrfan Yazıcıoğlu, 2024)Günümüzde yemek kavramı karın doyurma eyleminin ötesine geçmiştir. Kültür ve sosyoloji ile özellikle bağdaştırılan bu kavram, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Yeme içme davranışları bir toplumun kültürü ve toplum ... -
Sayfiye otel işletmelerinde boş zaman ve rekreasyon değerlendirmelerinin hizmet satışlarını artırmaya yönelik etkisi (örnek bir araştırma)
Dinç, Yakup (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999)Turizm, boş zamanların belirli bir biçimde değişik aktivitelerle değerlendirilmesidir. Yani turizm, özünde eğlenme ve zevk amacı olan, belirli bir ücreti ve zamanı gerektiren, dinlenmek, kendini yenilemek ve tatil geçirmek ... -
Sürdürülebilir destinasyon yönetimi için bir model önerisi: Ayvalık örneği
Kömür, Taner (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Destinasyonların rekabet avantajı elde etmek için doğal, kültürel kaynaklarını kontrollü biçimde kullanarak koruması ve sürdürülebilir turizm konusuna önem vermeleri gerekmektedir. Bu noktada; destinasyon yönetimini oluşturan ... -
Sürdürülebilir destinasyon yönetimi için bir model önerisi: Ayvalık örneği
Dinç, Yakup; Kömür, Taner; İlban, Mehmet Oğuzhan (ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2021)Destinasyonların rekabet avantajı elde etmek için doğal, kültürel kaynaklarını kontrollü biçimde kullanarak koruması ve sürdürülebilir turizm konusuna önem vermeleri gerekmektedir. Bu noktada; destinasyon yönetimini oluşturan ... -
Tur operatörlerinin yapısal analizi ve bölgesel pazarlara (destinasyonlara) etkisi (örnek bir uygulama)
Dinç, Yakup (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2002)Bölgenin sahip olduğu turizm kaynaklarının değerlendirilmesi için, onların müşterilere sunulması gerekir. Bu da hazırlanacak organize paket turlarla kitlelere sunulabilir. Yani tur operatörlerinin bu bölgeyi satış ... -
Uçak kaygılarının turistik seyahatlere etkisine yönelik bir araştırma
Avcıkurt, Cevdet; Sarıoğlan, Mehmet; Saatçi, Gencay; Dinç, Yakup (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Çalışma bireylerin seyahat kısıtlarına neden olan en önemli olgulardan birisi olan uçuş kaygılarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada nicel araştırma yöntemleri kullanılmış olup 498 katılımcı araştırmaya ... -
Yabancı Turistlerin Türk Mutfağı Hakkındaki Görüşleri
Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ... -
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
Dinç, Yakup; Sarıoğlan, Mehmet; Bezirgan, Muammer; Türkmen, Büşra Meltem (İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ...