Yazar "Deveci, Bilal" için listeleme
-
Balıkesir üniversitesi turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu mezunlarının turizm sektöründeki istihdam profili
Avcıkurt, Cevdet; Deveci, Bilal; Türkmen, Serkan (Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, 2012)Bu araştırmanın amacı, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BTÍOYO) mezunlarının turizm sektöründeki istihdam profilini ortaya çıkarmak ve okula olan bağlılık düzeylerini tespit etmektir. Bu doğrultuda ... -
Creating gastronomic product inventory a research: Example of Edremit region
Sarıoğlan, Mehmet; Deveci, Bilal; Deveci, Bahar; Şahin, Necmettin (Rahman Temizkan, 2022)The main purpose of this study is to determine the gastronomic products of Edremit region and to create an inventory. It is aimed to determine the sustainability of these products, to transfer them to future generations ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akademik personelinin eğitim profili: Devlet üniversiteleri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar; Deveci, Bilal; Aymankuy, Yusuf; Aymankuy, Şimal Yakut (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki akademik personelin eğitim durumunun ortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda akademik personellerin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri ve unvanları ... -
İkinci konut sahiplerinin ikincil konut turizmine yönelik algılarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
Avcıkurt, Cevdet; Deveci, Bilal; Sarıoğlan, Mehmet (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmada Edremit'te ikinci konut sahibi bireylerin; ikincil konut turizmine yönelik algılarını tespit etmek ve ikincil konut turizmine katılım sebeplerinin neler olduğunun belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç ... -
İş-aile çatışması ve iş stresinin yaşam kalitesine etkisi: Büyük ölçekli mutfak çalışanları üzerine bir araştırma
Deveci, Bilal; Avcıkurt, Cevdet (Esra Ayaş, 2017)Ülkelerin kültürünün tanıtılmasında, sunulan hizmetin eşsiz bir deneyime dönüşmesinde, misafirlerin ülke ziyaretlerinin devamlı hale gelmesinde, mutfak çalışanları arasındaki eğitim ilişkisinin devam etmesinde aşçıların ... -
İş-aile çatışması ve iş stresinin yaşam kalitesine etkisi: Büyük ölçekli otel mutfak çalışanları üzerine bir araştırma
Deveci, Bilal (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016)Mutfak çalışanlarının iş-aile çatışmaları, iş stresleri ve yaşam kalitesi düzeyleri, hizmet vermiş oldukları otel işletmelerinin misafirleri açısından oldukça önemlidir. Misafirler, aşçılar sayesinde ülkenin bilinen veya ... -
Kırsal turizm ile gastronomi turizmi ilişkisi: Bigadiç örneği
Deveci, Bilal; Türkmen, Serkan; Avcıkurt, Cevdet (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2013)Bir kültürü oluşturan en önemli unsurlardan birisi, gastronomik çeşitlilik içerisinde bulunan yemektir. Bir bölgeye ya da yöreye has yemekler, bölge yada yöre için bir farkındalık unsuru olabilmektedir. Yaşamak için yemek ... -
Mutfak departmanına yönelik tutum: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma
Deveci, Bilal; Deveci, Bahar; Karaman, Nilgün; Aymankuy, Yusuf (Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, 2017)Turizm endüstrisi için çok önemli bir gelir kaynağı ve turistik varış noktaları için çekicilik unsuru olan mutfak, ülke kültürünün tanıtılmasında önemli bir yere sahiptir. Günümüzde mutfak çalışanları turizm endüstrisin ... -
Quality of life measurement: A research on 4-and 5-star hotel kitchen employees in Antalya
Deveci, Bilal; Avcıkurt, Cevdet (Gece Akademi, 2019)Today, technological and medical developments are used not only for the elimination of diseases, but also for improving quality of life of individuals (Okyay et al., 2012: 179). Quality of life is defined as how ... -
A research on the use of local gastronomic products in special cafes
Sarıoğlan, Mehmet; Avcıkurt, Cevdet; Doğdubay, Murat; Deveci, Bilal; Dinç, Yakup (Rahman Temizkan, 2023)In this study, local gastronomic products in businesses producing special cafe service here is a study to determine the level of use. In the research, it will be examined whether local products are used or preferred in ... -
A study on the applicability of in-service hybrid education in food and beverage business (The exemple of culinary trends)
Sarıoğlan, Mehmet; Deveci, Bilal; Avcıkurt, Cevdet (Gürhan Durak, 2021)Gastronomy shows a continuous development as a branch of science that aims to meet the socialization needs of individuals as well as their physical needs. Considerable importance is attached to the level of technological ... -
A study on the applicability of in-service hybrid education in food and beverage businesses (The example of culinary trends)
Sarıoğlan, Mehmet; Deveci, Bilal; Avcıkurt, Cevdet (Gürhan Durak, 2021)Gastronomy shows a continuous development as a branch of science that aims to meet the socialization needs of individuals as well as their physical needs. Considerable importance is attached to the level of technological ... -
Türk turizm eğitimi içerisinde BTİOYO nun yeri ve önemi
Türkmen, Serkan; Deveci, Bilal; Avcıkurt, Cevdet (Detay Yayıncılık, 2014)Bu çalışmanın amacı Türkiye’de lisans düzeyinde eğitim veren okullardan biri olan 1975’te kurulan Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun (BTİOYO) Türk turizm eğitimi içerisindeki yeri ve ... -
Türkiye de örgün turizm eğitim sisteminin mevcut durum analizi
Avcıkurt, Cevdet; Deveci, Bilal (2013)Özet Bilgisi Yok. -
Türkiye de turizm bilim dalında tamamlanan doktora tezlerinin incelenmesi üzerine bir araştırma
Giritlioğlu. İbrahim; Türkmen, Serkan; Deveci, Bilal; Avcıkurt, Cevdet (Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2012)Yapılan bu çalışmanın amacını, Türkiye’de turizm bilim dalında gerçekleşen doktora tezlerinin incelenmesi oluşturmaktadır. Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Ulusal Tez Merkezi’nde, Turizm ... -
Vanilya baharatı ve kullanım alanları üzerine bir araştırma
Deveci, Bilal; Türkmen, Serkan; Avcıkurt, Cevdet (2016)Birçok ülke, coğrafi şartların uygunluğu sayesinde nadir olarak yetişen bitkilere sahiptir. Az bulunan ve kıymetli olan baharatlar; öncelikle yiyeceklere ve içeceklere farklı tat ve koku sağlamakta, diğer bir yandan ... -
Vanilya baharatı ve kullanım alanları üzerine bir araştırma
Deveci, Bilal; Türkmen, Serkan; Avcıkurt, Cevdet (Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 28-30 Mayıs, 2015, Konya, 2015)Özet Bilgisi Yok. -
Yiyecek içecek işletmelerinde talep tahmin yöntemlerinin uygulanabilirliği (butik işletmelerde bir uygulama)
Sarıoğlan, Mehmet; Bakan, Raşit; Deveci, Bilal (2023)Bu çalışmanın temel amacı, İstanbul ilindeki butik üretim gerçekleştiren yiyecek içecek işletme yöneticilerinin, talep tahmin yöntemlerine karşı bilgi düzeylerini belirleyerek, günümüzde giderek önemi artan bu konunun ...