Yazar "Deveci, Bahar" için listeleme
-
Beş faktör kişilik özelliklerinin iş doyumu ve yaşam doyumuna etkisi: Turist rehberleri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Turist rehberlerinin mesleklerini başarılı bir şekilde icra etmesi için birtakım özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özelliklerin ortaya çıkmasında ise kişilik önemli bir role sahiptir. Kişiliğin aynı zamanda iş ... -
Creating gastronomic product inventory a research: Example of Edremit region
Sarıoğlan, Mehmet; Deveci, Bilal; Deveci, Bahar; Şahin, Necmettin (Rahman Temizkan, 2022)The main purpose of this study is to determine the gastronomic products of Edremit region and to create an inventory. It is aimed to determine the sustainability of these products, to transfer them to future generations ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akademik personelinin eğitim profili: Devlet üniversiteleri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar; Deveci, Bilal; Aymankuy, Yusuf; Aymankuy, Şimal (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki akademik personelin eğitim durumunun ortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda akademik personellerin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri ve unvanları ... -
Öğretmen adaylarının beslenme ile ilgili bilişsel yapılarının kelime ilişkilendirme testi ile belirlenmesi
Sarıoğlan, Ayberk Bostan; Deveci, Bahar (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Beslenme kavramı hayatımızın her alanında yer almakta ve nasıl beslenmemiz gerektiği ile ilgili tartışmalar her geçen gün daha fazla karşımıza çıkmaktadır. Beslenme eğitiminin önemi göz önünde bulundurulduğunda ortaokul ... -
Turist rehberlerinin yaşam doyumunu etkileyen sosyo-demografik özelliklerin incelenmesine yönelik bir araştırma
Deveci, Bahar; Aymankuy, Yusuf (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Bu araştırmanın temel amacı; turist rehberlerinin sosyo-demografik özellikleri ile yaşamdoyumları arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. Araştırmanın evrenini, eylemli ve seyahatacentasına bağlı şekilde çalışan turist ... -
Uluslararası Skal Ödülü "Turizm Eğitim Oscarı" almış turizm rehberliği eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının hizmet kalitesi ölçümü: Turizm rehberliği öğrencileri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016)Son yıllarda Türkiye’de önemini daha da hissettirmeye başlayan turizm olayı, büyük bir hızla gelişmektedir. Bu gelişim sürecinde, ülke turizminin daha iyi noktalara ulaşmasında turist rehberlerinin de payı büyüktür. Günümüzde ... -
Yeme davranışı: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma
Devecia, Bilal; Deveci, Bahar; Avcıkurt, Cevdet (2017)Bu çalışmada gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin yeme davranışlarının belirlenmesi için Türk kültürüne uyarlanan üç faktörlü yeme davranışı ölçeği kullanılmıştır. Bilişsel kısıtlama, duygusal yeme ve ...