Yazar "Cevizkaya, Gülhan" için listeleme
-
Applicability of cooperative learning model in gastronomy education
Sarıoğlan, Mehmet; Cevizkaya, Gülhan (Mahmut Demir, 2015)The purpose of the study is to reveal of “Cooperative learning model’s applicability which is one of the vital models of gastronomy. Learning model that is based on cooperativisim, have importance for students in terms ... -
Arkeolojik sit alanlarına yönelik e-yorumların içerik analizi
Köroğlu, Özlem; Cevizkaya, Gülhan; Kazoğlu, İbrahim Halil; Ar, Hilmi; Eraslan, Onur; Açıksözlü, Övgü (2014)Internet teknolojisinin gelişimi sanal ortamda sınırsız bilgi ve yorumların paylaşılabildiği olanaklar sunmaktadır. Turizm endüstrisinde somut nitelikteki ürün tüketiminden daha çok soyut olan deneyim tüketiminin öncelikli ... -
Butik ürünlerin kırsal turizmin gelişimine etkileri konusunda yerel halkın algılarının belirlenmesi: Gönen örneği
Bozok, Düriye; Kılıç, Arzu; Cevizkaya, Gülhan (Anatolia Academy of Sciences Anatolia Bilim Akademisi Limited Şirketi, 2014)Son yıllarda değişen ve gelişen yaşam koşullarına bağlı olarak insanların rekreasyon ve seyahat tercihlerinde bir takım değişmeler söz konusu olmuştur. Günümüz turistlerinin beklentilerinin değişmesi ve çevreye karşı ... -
Edremit Körfezine özgü yöresel yiyecek-içecek öğelerinin gastronomi turizmine kazandırılması
Sarıoğlan, Mehmet; Cevizkaya, Gülhan (Livre de Lyon, 2021)Yemek yeme davranışı, insanlar için gerekli besin ihtiyacını sağlayan sadece biyolojik bir olgu değil, aynı zamanda toplumlar için dini, psikolojik ve sosyal unsurlardan oluşan bir oluşumdur. Richard, (2012) göre yiyecek ... -
Reasons why the consumers choose ethnic restaurants
Cevizkaya, Gülhan; Avcıkurt, Cevdet (St.Kliment Ohridski University Press, 2015)Eating and drinking is a pleasure factor, an addiction and, the most importantly a necessity to sustain the life and therefore eating and drinking needs of people create different association of ideas. Restaurants, which ... -
Türk mutfak kültürü: Şerbetler
Sarıoğlan, Mehmet; Cevizkaya, Gülhan (Ordu Üniversitesi, 2016)Türk mutfak kültürü çok zengin bir kültürel alanı kapsamaktadır. Bu alan Karadeniz mutfak kültürü, Eğe mutfak kültürü, Akdeniz mutfak kültürü, Mezapotamya ve Anadolu mutfak kültürlerini kapsamaktadır. Şerbetler ise ...