Yazar "Bozkurt, Berkay" için listeleme
-
Çiğ ve yarı-pişmiş bazı et ürünlerinde Salmonella spp. ve Staphylococcus Aureus'un belirlenmesi ve antibiyotik dirençliliklerinin araştırılması
Bozkurt, Berkay (Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Bu çalışmada İzmir ve Balıkesir piyasasında 24 marketten toplanan çiğ, yarı pişmiş ve yemeye hazır ürün olarak satışa sunulan; tavuk döner, et döner, tavuk etleri, dana ve kuzu etleri olmak üzere 60 adet numune, Salmonella ... -
Determination of the prevalence of Salmonella spp. and S. aureus in meat products by Real-Time PCR and testing their antibiotic susceptibility
İrkin, Reyhan; Bozkurt, Berkay; Tümen, Gülendam (Polish Soc Veterinary Sciences Editorial Office, 2021)From a public health point of view meat products contain high pathogenic risk factors. This is because they can be contaminated with Salmonella spp. and Staphylococcus aureus microorganisms, and, more importantly, antibiotic ...